هنر آشپزی

طرز تهیه ته چین مرغ

 ته چين مرغ

 

مواد لازم ( براي 4 تا 2 نفر) :

برنج  1 كيلو
 روغن آب كرده  150 گرم
ماست چكيده  1 كيلو
 زعفران ساييده  دو قاشق مرباخوري
 مرغ پاك كرده يك عدد
 زرده تخم مرغ   2 تا 5 عدد
زرشك  100 گرم
شكر  2 قاشق سوپخوري
 نمك و فلفل  به مقدار لازم

طرز تهيه :

برنج را شسته و با نمك خيس مي كنيم. مرغ را با يك عدد پياز ، نمك و 3 فنجان آب مي پزيم ، طوريكه بعد از پختن يك فنجان آب مرغ داشته باشد. سپس استخوان هاي مرغ را جدا مي كنيم. زعفران را در كمي آب جوش حل مي كنيم. ماست  را بهم مي زنيم. نصف زعفران  حل شده در آب جوش را با كمي نمك ، فلفل و سه عدد زرده تخم مرغ  داخل ماست مي ريزيم و بهم مي زنيم . سپس گوشت مرغ را در ماست مي خوابانيم . برنج را پخته و قبل از نرم شدن مغز برنج ، آن را آبكش مي كنيم. در ته يك قابلمه تفلون دو تا سه عدد زرده تخم مرغ  ، نصفي از روغن لازم و يكي دو ملاقه از ماستي را كه گوشت را در آن خوابانده بوديم ، مي ريزيم و دو تا سه كفگير برنج در اين مايه مي ريزيم و به آرامي آن را هم مي زنيم. مايه را در ته ظرف با پشت قاشق صاف مي كنيم . مقداري گوشت مرغ روي برنج مي چينيم و مقداري برنج روي آن ميريزيم و بقيه گوشت را روي برنج چيده و با بقيه برنج روي گوشت را مي پوشانيم . با قاشق، برنج را كمي فشار ميدهيم كه بهم بچسبد. آب مرغ را با بقيه زعفران و روغن آب كرده و ماست مخلوط مي كنيم . اين مايه را روي سطح برنج مي دهيم. در ظرف را مي بنديم و ظرف را روي شعله اجاق قرار مي دهيم. مدت يك ساعت و نيم تا دو ساعت صبر مي كنيم تا ته چين دم بكشد . در ضمن هر چه قدر حرارت ملايم و مدت طبخ طولاني تر باشد، ته ديگ پلو كلفت تر مي شود .

زرشك را شسته و با يك قاشق روغن، كمي آن را تفت مي دهيم . سپس شكر و يك چهارم فنجان آب به آن اضافه مي كنيم تا زرشك حالت مربايي به خود بگيرد.

پس از دم كشيدن ته چين ، قابلمه را در يك ديس گرد بر مي گردانيم و روي آن را با زرشك تزيين مي كنيم . در صورت تمايل مي توانيم نصف زرشك را لابلاي گوشت و برنج قرار دهيم .

براي مهماني هاي بزرگ مي توانيد ته چين را در چند قابلمه نسوز، با اندازه هاي مختلف تهيه كرده و مانند تصوير بالا آن را تزيين كنيد.

+ نوشته شده در  شنبه هفتم دی 1387ساعت 9:35  توسط سر آشپز  |